Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. .

 

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη και Μεταφορών και Επικοινωνιών, σχετικά με τη σημερινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής να προχωρήσει στην πώληση επιπλέον 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Μπροστά στο σοβαρότατο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τον κίνδυνο της ύφεσης, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το σήριαλ των επικίνδυνων και επιζήμιων για τον τόπο πολιτικών.
Μετά την ανεξέλεγκτη προσφυγή σε ακριβό δανεισμό, τη σκληρή φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά στρώματα, και την κατασπατάληση κοινοτικών πόρων στο βωμό καθαρά κομματικών σκοπιμοτήτων, αποφάσισε σήμερα να πωλήσει επιπλέον 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, με αποτέλεσμα να μειωθεί στο 20% η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου και η κρατική Γερμανική εταιρεία να κατέχει πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Ήτοι θα ελέγχει πλέον τη Γενική Συνέλευση. Έτσι στην ουσία καταργείται ο νόμος που η ίδια κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή πριν λίγους μήνες.
Συνεχίζει, με αυτόν τον τρόπο, την επιζήμια πολιτική του ξεπουλήματος κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Η παγία θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων της.»